23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseLicitație caritabilă cu tricourile de joc ale fotbaliștilor naționalei și picturi speciale...

Licitație caritabilă cu tricourile de joc ale fotbaliștilor naționalei și picturi speciale de la Liceul „Nicolae Tonitza”!

Veste nemaipomenită pentru amatorii de suveniruri: tricourile de joc ale tricolorilor din meciul cu Ucraina, cel de deschidere pentru noi la EURO 2024, vor fi implicate într-o licitație caritabilă extraordinară.

Evenimentul organizat de către Artmark la data de 27 iunie va include pe lângă tricourile de joc și câteva portrete ale jucătorilor noștri, pictate de elevi ai Liceului „Nicolae Tonitza”.

Man, așa cum l-a văzut pe terenul de joc, unul dintre tinerii artiști de la „Nicolae Tonitza”

Inițiativa a aparținut Federației Române de Fotbal, care a comandat și folosit picturile în cauză pentru a realiza videoclipul oficial de anunțare a lotului, producție ce a fost filmată chiar la Liceul „Nicolae Tonitza”, în sala de curs în care artiștii ce au urmat liceul și-au finalizat operele.

Ianis Hagi, așa cum nu l-ați văzut niciodată

„Ne-am dorit să anunțăm într-un mod cât mai inedit lotul de jucători care merge la turneul final. Ne bucurăm că am găsit sprijinul Galeriilor Artmark și a Liceului de Arte Plastice «Nicolae Tonitza». Am avut și norocul că am avut parte de niște tineri artiști foarte talentați, care au reușit niște desene absolut superbe. Am reușit să aducem laolaltă arta și sportul. În acest videoclip emoționant, fotbalul și arta și-au dat mâna, creând un pod între două lumi aparent incongruente. Ne bucurăm împreună, pentru că România suntem toți. Iar noi ne dorim să aducem din nou bucurie românilor, așa cum s-a întâmplat și în preliminarii”, afirmă Cătălin Popescu, manager media al Federației Române de Fotbal.

Picturile au fost realizate în cinci zile și la ele s-a lucrat aproape încontinuu. Entuziasmul tinerilor artiști în a susține echipa națională a fost „unul real și copleșitor”, după cum descrie situația profesoara Emilia Kiss.

Răzvan Marin, imortalizat pe pânza de pictură

Toate lucrările se află deja în expoziția deschisă la Palatul Cesianu-Racoviță, iar din 19 iunie li se vor alătura și tricourile semnate olograf de sportivi, un autograf special ce se va realiza imediat după primul meci al României la EURO 2024.

În licitație se regăsesc toate tricourile de joc ale lotului naționalei: (1) Niță, (2) Rațiu, (3) Drăgușin, (4) Rus, (5) Nedelcearu, (6) M. Marin, (7) Alibec, (8) Cicăldău, (9) Pușcaș, (10) Hagi, (11) Bancu, (12) Moldovan, (13) Mihăilă, (14) Olaru, (15) Burcă, (16) Târnovanu, (17) Coman, (18) R. Marin, (19) Drăguș, (20) Man, (21) Stanciu, (22) Mogoș, (23) Sorescu, (24) Racovițan, (25) Bîrligea și (26) Șut.

Împreună cu pictura-pereche, toate acestea se vor afla în licitația caritabilă, pornind de un preț de doar 100 de euro.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments