10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriInternMisterul crucilor cu craniu, care îi sperie pe români

Misterul crucilor cu craniu, care îi sperie pe români

Locuitorii din Comuna Dragomirești, județul Dâmbovița sunt speriați după ce pe drumul principal de acces către localitate, DN 72A, care duce de la Târgoviște către Câmpulung Muscel, a apărut o cruce de dimensiuni impresionante, ce are are desenat în partea de jos un craniu cu două oase încrucișate.

Crucea cu craniu din Dragomirești este amplasată chiar lângă drumul de acces către Mânăstirea „La Stejari”.

Când trec pe lângă crucea cu ciudatul însemn pe ea, oamenii scuipă în sân și își fac cruce. Mulți spun că nu este lucru curat cu această cruce și că ar fi lucrare diavolească.

Crucea este amplasată pe DN 72A, la aproximativ 10 km de Târgoviște, foarte aproape de Hanul Logofătului și la intrarea pe drumul de acces către mânăstirea „La Stejari”.

De altfel și drumul care duce către mânăstire este străjuit de zeci de cruci normale și troițe, ctitorite de diverse persoane în amintirea celor dragi și amplasate cu acordul bisericii.

Drumul crucilor, care duce către Mânăstirea „La Stejari „

Astfel de cruci au apărut mai întâi în Craiova chiar în curtea unor biserici și după cum au aflat colegii de la știricraiova.ro ar exista și o explicație teologică a craniului de pe cruce.

“Mântuitorul Hristos a fost răstignit în Muntele Golgota, care, în ebraică, se traduce în Muntele ”Căpățânii”. Teologic, craniul de pe cruce simbolizează craniul lui Adam, despre care se spune, în tradiție, că ar fi fost îngropat pe muntele pe care a fost răstignit Hristos. E o întreagă lămurire teologică. E un sinaxsar (carte religioasă care descrie viețile sfinților n.r.) foarte frumos, care spune, printre altele, că, undeva, în Vinerea Patimilor, pe locul unde a putrezit stârvul, s-a ridicat vulturul. În sensul că jertfa Mântuitorului Hristos vine să răscumpere păcatul lui Adam, care a dus întregul neam omenesc la moarte, pe moarte călcând”, a explicat pr. arhid. lect. dr. Ioniță Apostolache pentru știricraiova.ro.

Cruce cu craniu desenat pe ea, amplasată în curtea unei biserici din Craiova. Sursa foto: stiricraiova.ro

Crucile care au desenate pe ele, sub picioarele Mântuitorului, un craniu cu două oase încrucișate au apărut în ultima perioadă nu numai în Craiova și în Dâmbovița, ci și în Slatina, Vâlcea, ba chiar și spre Timișoara, conform aceleiași surse. După câte se pare, ctitorirea unor astfel de cruci a devenit o modă pentru oamenii bine situați financiar care doresc astfel, în mod anonim, să facă o jertfă, iar crucile cu craniu nu ar fi o ofensă adusă credinței în Dumnezeu sau dogmelor teologice, amplasarea lor chiar în curtea unor biserici arătând clar că au aprobarea preoților.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments