12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteComunicate de presaMrs. Buică, un documentar impertinent în regia lui Eugene Buică,

Mrs. Buică, un documentar impertinent în regia lui Eugene Buică,

Impertinență, autenticitate, umor și melodramă. Veniți pe propria

răspundere!​

Documentarul „Mrs. Buică“, în regia lui Eugene Buică, are premiera în cinematografele din România în data de 8 decembrie 2023, după selecția în competiția locală la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Filme Documentare ASTRA.

din 8 decembrie 2023 la cinema

Fugită din fața comunismului, o familie de români trăiește Visul American, dar nu poate scăpa de păcatele sufletului balcanic.

O familie de români trăiește visul american

Iubire, scandal, tragedie și destrămarea căsniciei unor părinți, sub ochii unui fiu care documentează totul.

Povestea unei iubiri pierdute

Documentarul surprinde imagini filmate pe parcursul a 24 de ani în România și în America.

Întoarcerea în țara natală a familiei

Când în anul 1998 o parte din membrii familiei Buică se reîntorc pentru scurtă vreme din America (țara adoptivă) în țara lor natală, România, Doamna Buică îl atacă jucăuș și uneori cu note de cruzime, pe soțul ei exploziv și diagnosticat cu cancer. Fiul lor, Eugene, reușește să surprindă disfuncționalitatea cuplului, în timp ce căsnicia lor se destramă.

În anul 2000, Eugene reușește să filmeze la New York interviuri profesioniste cu fiecare dintre părinții săi. Doamna Buică își arată caracterul șarmant și manipulator, prezentând o realitate paralelă în care Domnul Buică, deja slăbit de

boala agresivă, se cațără în exterior pe geamurile sigilate ale apartamentului ei.

Când, la final, Eugene încearcă să-și salveze mama bolnavă, care s-a mutat între timp în România, Doamna Buică refuză, rugându-l să își amintească de ea în ipostazele surprinse de filmările lui.

Trailerul documentarului, aici.

Regizorul devine naratorul poveștii

„Un documentar în care regizorul redă destrămarea familiei sale folosindu-se de filmări strînse de-a lungul a 24 de ani. Ce este special la acest film este modul în care sînt

contrapuse versiunile părinților regizorului în ceea ce privește viața pe care au dus-o împreună și explorarea acestor diferențe ireconciliabile dintre cei doi. Mai mult decît atît, documentarul pare să fi avut și un rol terapeutic pentru regizor, fiind partea vizibilă a unui proces de acceptare a moștenirii dureroase cu care acesta a trebuit să trăiască, acest fapt dând și mai mult forță filmului.“ – Victor Cobuz, Observator Cultural

MRS. BUICĂ

Doi Lei Și O Chiflă prezintă un film de Eugene Buică

„Mrs. Buică“

montajul Ligia Popescu și Andrei Ioniță

imaginea Gene Gamache și Eugene Buică

scris, regizat și produs de Eugene Buică

Filmul va avea premiera în cinematografe în data de 8 decembrie.

Cine este Eugene Buică?

Eugene Buică s-a născut în București, iar la vârsta de 10 ani s-a mutat împreună cu familia sa la New York. După ce a finalizat cursurile Universității din Pennsylvania, a absolvit The Neighborhood Playhouse În N.Y., unde l-a avut ca profesor de actorie pe legendarul Sanford Meisner.

De vorbă cu SYdney Pollac

Ca actor, a avut roluri în peste 50 de piese de teatru, filme, seriale de televiziune și reclame. Apariții notabile pe scena teatrelor includ The Sound of Music pe Broadway, Coriolanus la McCarter Theater din Princeton sau The Swan la Lincoln Center în Manhattan. În ceea ce privește filmele, menționăm Glass Necktie, The Group, Merchants of Venus, Float, și, cel mai recent, Jolt cu Kate Beckingsale, iar

ca seriale: ER, Goode Behavior, Days of Our Lives sau Becker.

Între anii 2000 și 2019 Eugene a fost Director artistic și Fondator al Academiei de Actorie The Acting Corps, de care au beneficiat atât comunitatea americană, cât și cea internațională, pregătind un număr de peste 4700 de actori.

A scris, produs și jucat în episodul pilot al serialului de comedie The

Romanian/Românul, care în prezent este în dezvoltare pentru a deveni un serial de televiziune. După 24 de ani de la prima filmare, a finalizat montajul filmului documentar Mrs. Buică, ce are ca punct central conflictele din interiorul familiei sale.

Filmul este distribuit în România de Doi lei și o chiflă.

Mai multe detalii aici: https://www.eugenebuica.com/

Pagina de facebook a filmului: https://www.facebook.com/mrsbuica

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments