14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseNicolae Ciucă crede că e aproape imposibil ca România să fie surprinsă...

Nicolae Ciucă crede că e aproape imposibil ca România să fie surprinsă de un eventual atac dușmănos

Al doilea om politic al țării exclude varianta ca România să fie luată prin surprindere de un eventual atac militar al unei forțe dușmane. Fostul șef de stat major al Armatei Române e de părere că în prezent nu se mai poate vorbi de „surprindere strategică”, din pricina evoluției tehnologiei militare mondiale.

Liderul liberalilor a reamintit la B1 TV, în seara zilei de 14 aprilie, că nu se pune problema în cât timp ar ajunge trupele NATO în România, fiindcă ele staționează deja de luni bune pe teritoriul național.

„Nu întâmplător în momentul de faţă pe teritoriul României avem trupe NATO, avem mijloace de răspundere, de Poliţie Aeriană, avem forţe terestre, avem mijloace de supraveghere şi avertizare timpurie. Sunt planuri care sunt deja coordonate şi reacţia este absolut una care nu trebuie să ne genereze temeri. Este foarte greu, nu se mai realizează surprinderea strategică. Să ne trezim dintr-o dată că România este atacată peste noapte şi că nu există timpul necesar să se formeze pachetul de răspuns este aproape imposibil”, a indicat Nicolae Ciucă.

El a mai precizat că pe durata atacului aerian recent al Iranului asupra Israelului și după a ținut legătura cu premierul țării, Marcel Ciolacu, consultându-se reciproc asupra evoluției conflictului și a declarațiilor publice în numele țării.

În opinia sa, va exista cu siguranță o ripostă israeliană ca răspuns la atacul din 12/13 aprilie, dar e de părere că aceasta e foarte greu de anticipat ca timp și amploare militară.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments