20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseNicușor Dan vrea să afle cine „i-a copt-o” în povestea cu fosta...

Nicușor Dan vrea să afle cine „i-a copt-o” în povestea cu fosta Securitate

Primarul general al Capitalei a anunțat că a făcut o plângere penală față de acuzațiile legate de o presupusă colaborare a sa cu fosta Securitate.

„Am depus astăzi o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 5 București pentru săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale (articolul 320 din Codul penal) și uz de fals (articolul 323 din Codul penal), cu privire la documentul intitulat «Raport privind încadrarea informativă a cetățenilor care se deplasează în Australia cu ocazia Olimpiadei Internaționale de Matematică»”, a transmis edilul general al Bucureștiului, marți, 4 iunie.

El spune că „prin diseminarea masivă pe unele canale mass-media și pe rețelele de socializare a acestui fals mi-a fost grav afectată imaginea”.

Nicușor Dan adaugă și că „deși nu se cunoaște proveniența acestui înscris, scopul difuzării sale este de a altera competiția electorală și de a induce în eroare alegătorii”.

„Vreau să-i asigur de considerația mea pe jurnaliștii care au abordat echilibrat și deontologic aceste informații și îmi exprim încrederea că bucureștenii se informează corect și știu să distingă între un fake news și o știre reală”, a mai afirmat Nicușor Dan în comunicatul oficial prin care și-a precizat cele mai recente acțiuni.

Tot marți, 4 iunie, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a precizat că nu a eliberat recent niciun document legat de o presupusă colaborare a lui Nicușor Dan cu fosta Securitate, dar și că a verificat documentul care a circulat pe acest subiect, în ultimele zile în presă și în mediul online, calificându-l drept un fals.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments