20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiversePentru Traian Băsescu lucrurile sunt clare: România trebuie să ofere Ucrainei un...

Pentru Traian Băsescu lucrurile sunt clare: România trebuie să ofere Ucrainei un sistem de tip Patriot

Traian Băsescu, fostul președinte al țării, e de părere că România trebuie să ofere Ucrainei un sistem militar de tip Patriot.

În opinia sa, printr-un asemenea gest, țara noastră ar avea foarte multe de câștigat, nu doar simpatia ucrainenilor. El a precizat în seara zilei de 19 mai, la Digi24, că e ferm convins că România va primi la schimb un alt sistem Patriot din ajutorul militar aprobat de Congresul SUA ca ajutor Ucrainei.

„Consiliul Suprem de Apărare al Țării ar trebui să judece prioritățile și anume opțiunea între a participa la efortul de a-i opri pe ruși sau de a nu participa. Cred că ar fi o mare greșeală a României, cu atât mai mult cu cât orice victorie a rușilor înseamnă un risc în plus pentru securitatea națională a României. Și nu numai a României. Deocamdată, ucrainenii luptă și pentru noi, nu numai pentru ei”, a spus Traian Băsescu, conform sursei citate.

Mai mult, potrivit opiniei lui Traian Băsescu, țara noastră nu trebuie să dea neapărat singurul sistem de tip Patriot operațional, ci poate oferi unul dintre cele trei încă nefuncționale.

Asta fiindcă armata ucraineană a dovedit că știe deja cum să lucreze și să se apere cu arme americane de mare precizie.

El a criticat și atitudinea guvernanților noștri din ultima perioadă de timp: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei. Ce e aia să discuți public, să vedem ce o să primim în schimb? E o prostie fără margini. Ia decizia dacă trimiți acest sistem Patriot în Ucraina sau nu și în rest negociază tăcut, fără să te dai în stambă. În Ucraina mor oameni…”, a mai spus același Traian Băsescu.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments