14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Piedone, candidat oficial pentru Primăria Capitalei: „Vom vedea, cu acordul voturilor mele,...

Piedone, candidat oficial pentru Primăria Capitalei: „Vom vedea, cu acordul voturilor mele, cine va fi președinte…”

Astăzi, 19 aprilie, Cristian Popescu Piedone a depus la sediul Biroului Electoral Central o listă cu 52.000 de semnături pentru candidatura sa la Primăria Capitalei. La ieșirea din sediul BEC, acesta a declarat în fața presei: „Vom vedea, cu acordul voturilor mele cine va fi președinte!”

Cristian Popescu Piedone se și vede făcând jocurile pentru alegerile prezidențiale

Primul dintre cei care râvnesc la scaunul lui Nicușor Dan și care și-a depus oficial candidatura a fost Cristian Popescu Piedone.

„Se pare că în această competiție electorală am fost singurul care am avut de la început prima opțiune. M-am pus pe șine ca și o locomotivă și astăzi am fost primul, ca și în sondaje, ca și în opțiunea electoratului bucureștean, care mi-am depus candidatura oficial.

De astăzi s-au închis zvonurile. Că mă voi retrage, că nu știu ce coaliție… De astăzi cine vrea să se alinieze în spatele meu este liber să o facă”, a declarat imediat după ce a depus listele cu semnături președintele PUSL.

Însă cea mai interesantă declarație s-a referit la alegerile generale și cele prezidențiale. Din postura de potențial câștigător a sute de mii de voturi în București, Piedone a spus următoarele: „Apogeul meu și al carierei mele se oprește ca primar general. După care vom vedea, cu acordul voturilor mele, cine va fi președinte… Dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul, ar fi înțelept să vină să mă susțină”.

Conștient că fără o majoritate în Consiliul General al Primăriei Municipiului București nu va putea să ducă la capăt niciun proiect, Piedone a declarat: „Nu am depus astăzi lista de consilieri generali. O voi depune zilele următoare, așteptând negocierile, să vedem dacă se va alinia cineva, atunci putem vorbi politic pentru majoritatea în cadrul Consiliului General (al Primăriei Capitalei, nota red.)”.

Candidatul Piedone a dat și un pronostic, privind scorul pe care îl va obține la alegerile locale. „Vă spun că voi câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42%. Este adevărat că acest scor al meu, ca persoană, nu se va regăsi și în scorul politic din cadrul Consiliului General, estimând eu, astăzi, în realitatea reală, nu în cea virtuală în care trăiesc diverși politicieni, pe scor politic că voi scoate (PUSL, nota red.) între 12 și 15%.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments