14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Piedone promite că va face din București „Marele Paris”

Piedone promite că va face din București „Marele Paris”

În urmă cu trei zile, la Congresul Național al PUSL Cristian Popescu Piedone spunea că le poate promite bucureștenilor un singur lucru: „Nu vă voi dezamăgi niciodată!”. Nu a rezistat însă prea mult tentației și a început și el cu promisiuni greu de crezut chiar și pentru fanii săi…

Calea Victoriei, magnet pentru candidații la Primăria Capitalei

O plimbare pe Calea Victoriei l-a dus pe nostalgicul Piedone înapoi în timp, pe vremea când politicienii mai făceau și treabă, livrau, cum se exprimă mai nou toți bugetarii de lux ai Patriei.

„Am coborât cu ai mei pe Calea Victoriei și mi-am amintit povești despre marele primar “Târnăcop “! Că el a modernizat prima oară Calea Victoriei!

De câte ori iau la pas cărările Bucureștiului istoric, mi-i imaginez pe giganții care l-au iubit și l-au respectat atât de mult încât l-au transformat dintr-un banal târg balcanic… într-un cochet oraș cu iz parizian, apreciat de Europa acelor vremuri.

Părinții “Micului Paris” au rămas în cronici, în povești și în poze! Dar prea puțini bucureșteni îi mai onorează astăzi cu gândul sau cu slova… ”. Poate și din cauză că despre Pake Protopopescu, de exemplu, ori despre Dem I. Dobrescu sau despre Barbu Ștefănescu Delavrancea… în școlile Bucureștiului se vorbește arareori spre deloc!

Consider că dacă liceenii orașului ar cunoaște măcar câte ceva despre primarii giganți ai Capitalei, ca viitori adulți ar cântări cu totul altfel capacitatea sau incapacitatea managerială a primarului ales!

Pake Protopopescu a legat estul și vestul orasului printr-un bulevard, a introdus tramvaiele trase de cai și a adus în București… telefonul şi iluminatul public!

Dem I. Dobrescu, a construit străzi, a îndreptat străzi! A lărgit Calea Victoriei! A amenajat ștranduri și a interzis scăldatul în râul Dâmbovița! A construit o maternitate și terenuri de sport, a înfrumusețat Cismigiul și a fost primul edil care a susținut că Bucureștiul are nevoie de metrou!

Barbu Ștefănescu Delavrancea… a filtrat râul Dâmbovița și le-a oferit bucureștenilor… apă potabilă! Este primul primar al Bucureștiului care a impus abonament obligatoriu de salubrizare în fiecare gospodărie!”, a scris Piedone pe facebook astăzi, 8 aprilie.

Și din istorie candidatul PUSL la Primăria Capitalei ne teleportează brusc în viitor. Unul roz și idilic. Pe muzica Parisului autentic, în videoclipul postat pe facebook Piedone le promite bucureștenilor nici mai mult nici mai puțin decât un super-Paris, mai tehnologizat, mai curat și mai aerisit decât orginalul.

„Astăzi, Bucureștiul trăiește o poveste tristă și are multe nevoi! Are nevoie urgentă de curățenie, de aer proaspăt, investiții în infrastructura de transport și în tehnologie urbană de ultimă generație!

Astăzi, Bucureștiul nu are nevoie să redevină „Micul Paris”! Cu voință, cu pricepere și cu multă, multă muncă, în mandatul meu de Primar General, Bucureștiul va fi mai dezvoltat, mai tehnologizat, mai verde, mai curat și mai aerisit ca marele Paris!”, visează cu ochii larg deschiși candidatul Piedone.

Exceptând metodele de a dezvolta Bucureștiul, metode de genul „muncă și pricepere”, cum se spunea pe vremuri la ședințele PCR, ar mai fi nevoie și de un Consiliu General care să nu îți pună bețe în roate, de fonduri pentru proiecte majore și de independență față de politică și politicieni.

La Capitală nu mai merge cu anvelopări, borduri noi și două leagăne puse între blocuri. Este vorba de cu totul alt nivel: trafic sufocant, probelemele legate de termoficare, transport în comun, etc.

Articolul Precedent
Articolul Urmator
Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments