10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024PNL-București și-a stabilit echipa de campanie. Nu și candidatul pentru Primăria Capitalei

PNL-București și-a stabilit echipa de campanie. Nu și candidatul pentru Primăria Capitalei

Un pas mic pentru liberali, dar unul mare pentru bucureșteni! Într-un stil demn de startul în Liga Campionilor, viceprimarul Capitalei, liberalul Stelian Bujduveanu anunță  pe pagina sa de facebook că PNL București și-a stabilit echipa care se va bate pentru a obține cât mai multe posturi de consilieri, dar și conducerea Primăriei Capitalei. Deși nu au comunicat cu cine vor merge drept cap de afiș în alegerile locale, mesajele liderilor organizației din București a PNL confirmă un singur lucru: Nicușor Dan iese din calcul și nu va mai fi susținut pentru un nou mandat la conducerea PMB.

Membrii Biroului Politic (interimar) al PNL-București se declară încrezători în șansele liberalilor de a obține la toamnă postul de primar general al Capitalei.

„Am pornit. Stația: PNL București, Aleea Modrogan 22. Destinația: Primăria Capitalei. Astăzi a avut loc prima întâlnire a echipei de campanie PNL București, începutul călătoriei pentru cucerirea Capitalei. Am pus în mișcare roțile trenului care va ajunge primul la destinație și îi va include pe toți bucureștenii care își doresc un altfel de București”, a scris Bujduveanu sâmbătă, 13 ianuarie, pe pagina sa de socializare.

„În seara aceasta ne-am amintit de exemplul marilor liberali care au construit Bucureștiul, de la Vintilă Brătianu la Pache Protopopescu. Ambii au avut trei ani la dispoziție și au schimbat pentru totdeauna fața Capitalei, transformând-o într-un oraș cu adevărat european. Le-am transmis colegilor mei principiile mele de lucru: încredere, responsabilitate, unitate.

Suntem datori în fața trecutului și mai ales pentru generațiile viitoare să dăm bucureștenilor “a treia cale”, după două administrații eșuate. Ne vom concentra pe soluții, proiecte și inițiative pentru Bucureștiul Viitorului. Știu că ne dorim cu toții un oraș în care să ne fie drag să trăim, cu condiții normale într-o mare capitală europeană de secol XXI”, este mesajul mobilizator rostit la întâlnirea la care s-a făcut planul de bătaie pentru alegerile locale din toamnă.

Liberalii nu au anunțat candidatul pe care îl vor susține pentru a se bate cu Nicușor Dan.

Și șeful acestuia pe linie de partid, Sebastian Burduja, președinte interimar al PNL-București și ministru al Energiei a avut recent un mesaj asemănător:

“În contextul în care în Capitală încă sunt probleme serioase legate de rețeaua de căldură și apă caldă, este presantă lipsa locurilor de parcare, ne confruntăm cu un trafic extrem de aglomerat, cele mai frumoase parcuri din București sunt lăsate în paragină, iar investitorii sunt blocați de birocrația din administrație, rolul nostru este de a găsi soluții. Soluții liberale pentru dezvoltare, pentru turarea principalului motor economic al României… Asta necesită o echipă, nu un primar singuratic, depășit de situațiile complexe ale Capitalei. Cu această echipă și cu toți cei care ni se vor alătura pe parcurs vom recâștiga Bucureștiul și îl vom pune în mișcare,” a declarat președintele PNL-București, Sebastian Burduja.

Reiese limpede, din ambele comunicări, faptul că Nicușor Dan a ieșit din grațiile liberalilor și la alegerile din toamnă nu va mai avea susținerea acestora, așa cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani.

PNL ar putea în schimb să arunce în luptă nume grele din conducerea partidului, cum ar fi Rareș Bogdan sau, de ce nu, ar putea candida S. Burduja ori S. Bujduveanu.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments