10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiversePrimarul general anunță că orașul va primi 182 de noi toalete ecologice...

Primarul general anunță că orașul va primi 182 de noi toalete ecologice în acest an

Primăria Capitalei a anunțat recent că intenționează să pună în funcțiune, în cursul acestui an, peste 180 de noi toalete ecologice.

„Vrem să amplasăm 182 de toalete ecologice în parcuri și în zonele intens circulate din Capitală. În acest sens, am lansat în SEAP procedura pentru încheierea unui acord-cadru pentru servicii de închiriere, amplasare şi întreţinere a toaletelor automate racordabile la reţeaua de canalizare şi electricitate, precum şi a toaletelor ecologice mobile”, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Tot acolo edilul șef a precizat și amănuntul conform căruia acordul-cadru va fi încheiat cu un singur operator economic, pe o perioadă de patru ani, iar pe durata acestuia vor fi atribuite patru contracte subsecvente, câte unul pentru fiecare an.

Operatorii economici interesați se pot înscrie la această procedură până pe data de 8 februarie 2024. Anunțul din SEAP poate fi consultat accesând următorul link:

https://www.e-licitatie.ro/…/c-notice/v2/view/100174543

Valoarea totală a viitorului contract estimată este de 15.763.855 lei.

De remarcat că în ultimii ani Capitala a avut constant o problemă cu prezența toaletelor ecologice, al căror număr este considerat insuficient chiar și la această oră. Potrivit statisticilor, ar fi vorba despre o toaletă de acest tip la circa 6.000 de bucureșteni.

La finele lui 2023, cele șapte primării din Capitală ar fi administrat, potrivit presei centrale, puțin peste 300 de toalete ecologice.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments