12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriInternaționalRareș Bogdan: Europa are șansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva...

Rareș Bogdan: Europa are șansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetățenilor români și bulgari

Rareș Bogdan a ținut astăzi un discurs aprins în plenul Parlamentului European. Ținta principală a fost Cancelarul austriac Nehammer, cât și complicitatea „gardianului Tratatelor”, așa cum a denumit europarlamentarul român Comisia Europeană.


„Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le-a pus ciobanilor români taxe așa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munți, în Valahia. Ungaria are miliarde de euro suspendate din cauza nerespectării statului de drept, Polonia la fel.
Nu și Austria, care blochează accesul României și Bulgariei în Schengen și încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil.

E un mister de ce nu a declanșat Comisia Europeană procedura și contra Austriei, care a încălcat 5 articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale din UE.”


Acesta a reclamat modul discriminatoriu în care sunt tratate țările din cadrul Uniunii Europene: „Prin blocarea României și Bulgariei s-au adus pagube de sute de miliarde de euro nu doar acestora, ci întregii economii europene. Dacă tot promovează doamna von der Leyen Green Deal și cere emisii zero, o anunț cu respect ceva: În fiecare an, camioanele care așteaptă și 24 de ore la frontiere generează 46.000 de tone de dioxid de carbon.
Și totuși Austria a scăpat, când exact Comisia Europeană, gardianul Tratatelor, ar trebui să-i ceară despăgubiri.”


Rareș Bogdan pare să pluseze cu presiunea pusă pe Austria, care se opune aderării României la spațiul Schengen, în condițiile în care subiectul a fost trecut pe agenda provizorie a Consiliului JAI din 5 decembrie.


Chiar dacă numeroși reprezentanți ai Comisiei Europene și-au exprimat susținerea României și a Bulgariei de a intra în spațiul Schengen, europarlamentarul plusează cu îndemnul de a opri discriminarea tării noastre:
„În Consiliul JAI de peste două săptămâni, Europa are șansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetățenilor români și bulgari. În cazul unui vot negativ al Austriei, cer respectuos statelor membre Schengen să-și dovedească respectul și susținerea pentru România și Bulgaria și să renunțe din proprie inițiativă la a-i mai discrimina pe români și bulgari pemițându-le accesul în țările europene prin porțile de intrare sau culoarele Schengen.”

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments