16.7 C
București
joi, 23 mai, 2024
Google search engine
StiriIntern„Războiul celor Două Roze”, în varianta USR!

„Războiul celor Două Roze”, în varianta USR!

Apele nu sunt deloc liniștite în rândurile Uniunii Salvați România (USR)! Dacă disputele dintre liderii cu pantaloni de la vârful formațiunii par să fi ajuns într-o fază a armistițiului (a mai auzit careva dintre dumneavoastră despre Dan Barna, fost candidat al partidului la prezidențiale, sau despre Vlad Voiculescu, un ministru al Sănătății care promitea și cam atât?!), la începutul lunii noiembrie s-a declanșat, pe neașteptate, „Războiul celor Două Roze”, în varianta USR.

Altfel spus, disputa între doi dintre cei mai cunoscuți trei primari pe care-i are USR în întreaga Românie! E vorba despre Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muscel, și Clotilde Armand, edilul sectorului 1, cel mai bogat din Capitală.

În paranteză fie spus, al treilea cel mai cunoscut primar e cel de la Timișoara, Dominic Fritz (exista și un al patrulea în top, dar Gabriel Pleșa, edilul Albei Iulia, pare să se fi mutat cu arme și cu bagaje la PSD!).

Însă paralela cu „Războiul celor Două Roze”, cel care în a doua jumătate a veacului al XV-lea decidea în regatul britanic victoria Casei de York în fața celei de Lancaster pentru râvnitul tron, nu e deloc întâmplătoare. Fiindcă e foarte probabil ca USR să intre foarte curând pe mâinile uneia dintre cele două primărițe de azi. Sau, cine știe, încurcate sunt căile Domnului, pe ale amândurora!

Elena Lasconi a devenit, în mod surprinzător, primar al orașului Câmpulung Muscel în toamna lui 2020

Fosta vedetă de la PRO TV, Elena Lasconi, a fost cea dintâi care „a deschis” focul. Ea a dezvăluit într-un talk-show la Prima TV că nu împărtășește maniera prin care colega sa de partid, Clotilde Armand, înțelege să conducă primăria. A vorbit despre „războiul” permanent pe Armand l-a purtat cu consiliul său local, lucru fără precedent venit din interiorul partidului. Apoi, a vorbit cu sinceritate și despre faptul că a votat în favoarea familiei formată dintr-un bărbat și o femeie la controversatul referendum din 2018, fiind „creștină și ortodoxă”.

Clotilde Armand a dovedit în ultimii ani că a învățat „tainele” politichiei de pe malurile Dâmboviței / Sursă foto: Facebook

Prima care a speculat declarația a fost chiar colega ei de partid. Clotilde Armand a strecurat pe pagina sa de Facebook, șase propoziții, doar câteva ore mai târziu, fără a aminti și numele rivalei (deh, într-o lume a bărbaților, folosești metode bărbătești): „Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înțelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcție publică”.

Iar de aici vâlvătaia a devenit incendiu în toată regula. Rețele sociale au luat foc, ba chiar fiica Elenei Lasconi a intervenit personal în chestiune și și-a acuzat mama că e „homofobă”. „Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (…) Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (…) Mă doare sufletul. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora”, a scris cu multă lejeritate pe Instagram Oana Lasconi, cea care trăiește la Paris.

Cătălin Drulă și Clotilde Armand, un duo puternic la ora aceasta la vârful USR / Sursă foto: Facebook

Cătălin Drulă, cel care crede azi că duce partidul în spate, a simțit și el cum direcția din care bate vântul s-a schimbat. Mai ales de când USR a decis oficial în a doua parte a lunii octombrie că noua „locomotivă” a partidului se numește…Elena Lasconi. Ea, și nu Cătălin Drulă, deschidea luna trecută lista candidaților USR la viitoarele alegeri europarlamentare. Numai că, „Războiul celor Două Roze” va lăsa urme adânci în partid!

Între timp, chiar dacă Cătălin Drulă i-a cerut Elenei Lasconi să facă un pas în spate și chiar după ce aceasta din urmă a anunțat că e gata să se retragă de pe lista cu pricina, lucrurile sunt departe de a se fi liniștit.

Eu nu mă agăț de funcții și liste. Pur și simplu muncesc cu drag pentru țara pe care o iubesc, pentru câmpulungeni, pentru România pe care ne-o dorim cu toții. Dacă munca și crezul meu nu sunt suficiente, dacă sinceritatea, toleranța și iubirea nu sunt suficiente și dacă doare atât de mult un cuvânt, prin votul colegilor mei din Biroul Național USR se decide retragerea mea de pe lista candidaților la europarlamentare. Atât. Eu îmi continui treaba de primar”, a mai scris Elena Lasconi pe Facebook. Însă tot ea a adăugat și o promisiune personală: „Voi continua să fiu sinceră, asumată și autentică”.

Cert este că „Războiul celor Două Roze” a reanimat viața în USR, iar finalul lui e departe de a fi fost tranșat!

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments