7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriCultură„Rebecca" se întoarce la „Ion Dacian"

„Rebecca” se întoarce la „Ion Dacian”

„Rebecca”, una dintre cele mai de succes producții semnate de echipa Sylvester Levay (muzica) – Michael Kunze (libretul), laureați ai premiului Grammy și creatori ai celebrelor producții „Mozart!”, „Elisabeth” și „Marie Antoinette”, cu premiera la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” în regia lui Attila Béres în data de 16 iunie 2023, urmează să aibă alte două reprezentații pe 25 și 26 noiembrie.

Spectacolul are la bază povestea romanului omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, care a facut-o pe autoarea engleză una dintre cele mai celebre scriitoare ale vremii. Ca și alte lucrări ale autoarei, precum „Jamaica Inn” sau „Birds”, și „Rebecca” a fost adaptată pentru marele ecran de catre regizorul caștigător al Premiului Oscar, Afred Hitchcock, devenind unul dintre cele mai cunoscute producții ale acestuia.

Musicalul a fost prezentat în premieră la Viena, la Raimund Theater, pe 28 septembrie 2006, regia Francesca Zambello, și a devenit în scurt timp un succes internațional, jucându-se cu casa închisă pentru mai bine de trei ani consecutiv. În anii care au urmat, musicalul a fost montat cu același succes în Japonia, Finlanda, Ungaria, Suedia, Germania, Elveția, Rusia, Serbia și Cehia. Pe 4 septembrie 2023 este programată premiera la Charing Cross Theatre din Londra în regia lui Alejandro Bonatto.

Întâmplările sunt prezentate din perspectiva unei tinere naive fără mijloace materiale, „Ich”. Lucrând ca însoțitoare pentru o femeie bogată din America, aflată în vacanță pe Coasta de Azur, ea îl întâlnește pe Lordul Maxim de Winter, un englez foarte bogat, care îi devine în scurt timp soț.

După căsătorie, ea îl însoțește în enigmatica și neprietenoasa casă de pe domeniul Manderley, unde pare că spiritul Rebeccăi, prima doamnă de Winter, care murise în urmă cu un an într-un misterios accident pe mare, este încă prezent.

Privită cu suspiciune și tratată cu malițiozitate de către doamna Danvers, menajera casei, a cărei devoțiune față de Rebecca pare a fi patologica, foarte tânăra doamnă de Manderley se simte tot mai copleșită de noua ei viață, în timp ce soțul ei, Maxim, pare că se afundă tot mai mult în secretele întunecatei case. O întâmplare neașteptată tulbură și mai mult viețile personajelor, amenințând să dezvăluie mistere nebănuite.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments