21.1 C
București
joi, 25 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternRenate Weber: „Sunt mândră de felul în care Justiția din România s-a...

Renate Weber: „Sunt mândră de felul în care Justiția din România s-a comportat în timpul pandemiei”

Pandemia provocată de coronavirus este în continuare un subiect sensibil, generator de animozitate. În condițiile în care la Forumul de la Davos se vorbește despre ce măsuri de protecție pot fi luate în cazul unei noi pandemii, cu ceea ce oamenii de știință au numit Boala X, Alexandru Răducanu a discutat cu Avocatul Poporului, Renate Weber, despre modul în care drepturile românilor au fost respectate în perioada 2020-2023.

Renate Weber, fost europarlamentar, este Avocatul Poporului din iulie 2019, o funcție care i-a adus nenumerate acuze, după cum a declarat în emisiunea „Interviuri de 5 stele”, de la Canal 33: „am fost demonizată de unii în pandemie.”

La întrebarea lui Alexandru Răducanu, dacă Avocatul Poporului a simțit că în pandemie unii s-au folosit de acest context pentru a-și spori puterea și a restrânge drepturile și libertățile, Renate Weber a răspuns că în primele luni a fost o panică la nivel mondial și poate înțelege măsurile ieșite din comun, însă ce a urmat după, nu: „După primele luni de zile era evident că virusul nu era mortal. El putea fi ținut și altfel sub control, numai că, și asta este părerea mea de nezdruncinat, șefii de stat și de guverne au descoperit cât este de plăcut să conduci când supușii tăi sunt tare supuși.”

Cu toate acestea, Avocatul Poporului se declară mulțumită de cum a fost gestionată pandemia în România: „Eu sunt mândră de felul în care și Justiția din România și Curtea Constituțională s-au comportat în timpul pandemiei. Când privesc din nou în urmă, mă gândesc că noi am făcut ce trebuia.”

Ce a avut de declarat despre transparența autorităților naționale și internaționale, vezi în clipul de mai jos:

play-sharp-fill

Interviuri de 5 stele” aduce în prim-plan personalități din România care își spun povestea în fiecare duminică, de la 21.00, pe Canal 33!

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments