20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriLifestyleRochia care flatează orice tip de siluetă

Rochia care flatează orice tip de siluetă

Nu este vorba de nicio întoarcere în modă, rochia petrecuta, căci despre ea este vorba, nu a plecat niciodata din tendințe, într-un fel sau altul.
Pentru mulți poate fi o simplă rochie, pentru noi este un simbol al puterii, o piatră de hotar în istoria stilistică și sinonimă cu independența femeii. Aceasta este rochia care este cu noi de peste 50 de ani. Numele său este complet familiar, un design care a reușit să devină iconic și o referință în modă. Ultima sa țesătura a căpătat estetica anilor ’70, devenind un fenomen cultural care de zeci de ani a rămas neînvins, așadar nu este o întâmplare că experții în modă continuă să o poarte.
Moda de primăvară-vară 2024 ne permite să visăm în continuare la îndrăgita rochie petrecută, atât de sofisticată și atemporală, care s-a poziționat în centrul feminității de atâta timp. Combinarea ei este simplă, doar niște sandale sau pantofi eleganti vor fi suficiente pentru a completa orice look. Dar această rochie mitică are un trecut interesant care merită explorat, deoarece tendințele de astăzi nu sunt nimic nou, pur și simplu au fost reînnoite.
Acest design s-a născut din ingeniozitatea Dianei von Fürstenberg, originară din Belgia, care și-a început cariera ca model. Aceasta s-a căsătorit cu prințul Egon von Fürstenberg în 1969. La scurt timp după ce s-au mutat la New York, unde a început moștenirea stilistică a designerului, ea s-a conectat cu cele mai selecte grupuri obținând o mai mare recunoaștere. Și-a început brandul omonim în 1972, dar abia în 1973, când a creat rochia petrecută, popularitatea sa a devenit tangibilă.
Diane a avut ideea de a combina bluzele cu decolteu încrucișat pe care femeile le-au contopit cu fuste de aceeași culoare, dând naștere rochiei croite care continuă să eclipseze cele mai strălucitoare garderobe, până în zilele noastre. Se caracterizează prin liniile sale simple și țesătura ușoară. Au însoțit-o diverse imprimeuri, de la buline subtile la imprimeuri de leopard. Victoria sa a căpătat o asemenea anvergura încât, în ​​anii ’70, s-au vândut nu mai puțin de 5 milioane de rochii. „Succesul ei m-a ajutat să plătesc facturile și educația copiilor mei și mi-a permis să devin un nume în lumea modei. Nu vreau să spun la figurat, ci că mi-a dat literalmente putere și independență”, a comentat designerul.

Această îmbrăcăminte s-a caracterizat prin faptul că este sexy, versatilă și confortabilă și a fost o altă piesă care a contribuit la eliberarea feminină. Prin urmare, este considerată o sursă de inspirație pentru toate rochiile la modă. Am aflat despre designul care a catapultat-o ​​pe Diane von Fürstenberg, acum este timpul să învățăm cum să o adaptăm în garderoba noastră.

1.Rochia petrecută, cu pantofi stiletto
Dacă există cineva care domină universul modei, acesta este Victoria Beckham. Având o mare experință în domeniu, știe să aibă grijă și să-și maximizeze imaginea, motiv pentru care apelează la această eternă rochie pentru a crea ținute autentice. Printre opțiunile ei, am întâlnit un design de culoarea fildeșului, care a adăugat un pic de modernitate (în același timp fiind încă sexy și sofisticat) creației Dianei. Desigur, Beckham i-a alăturat și nota ei personală de designer.

Victoria Beckham știe să facă din fiecare apariție, un eveniment, iar rochia petrecută îi vine perfect./Getty Images

2. Fusta petrecută, cu dresuri romantice
Rochia definiție a lui Von Fürstenberg nu ar fi putut să pară mai reală: „un prieten, o îmbrăcăminte complice, care este la fel de utilă pentru a merge la serviciu, precum este pentru a ieși cochetă la o întâlnire”. Având în vedere aceste afirmații, am decis să căutăm în street-style un design care să pară seducător, dar totuși versatil, pentru a avea impact din zi și până-n seară. Răspunsul a fost interesant, o propunere din satin împodobită cu un colier de perle și ciorapi din plasă, pe scurt, accesoriile sunt totul.

Arată-ți latura romantică și nu te teme să-ți personalizezi prin accesorii fiecare ținută./Getty Images

3. Rochia petrecută, cu stiletto clasici

Angelina Jolie a readus stilul minimalist și glamour al anilor ’70, cu o rochie neagră pe care a accesorizat-o apoi cu o curea pentru a-și pune în evidență mijlocul subțire. Ea l-a completat cu stiletto din piele lăcuită și o poșetă simplă, recreând aspectul perfect pentru birou. Pentru a te simți modernă, poți alege rochia dintr-o țesătură tricotată sau din in, perfect pentru vară.

Să alegi negrul este cea mai sigură variantă, așa cum ne arată însăși Angelina./Getty Images

4.Rochia petrecută, cu volane
Designul și finisajele vor determina ocazia utilizării. Acesta este motivul pentru care experții decid să creeze rochii din țesături moi precum mătasea pentru evenimente speciale. Volanele sunt un detaliu șic de luat în considerare, deoarece nu numai că evocă o tendință, ci și acel rezultat vizual măgulitor. În ceea ce privește culorile, negru, alb și albastru deschis vor fi excelente pentru un eveniment formal.

Un outfit perfect pentru un eveniment, în această vară, cu accente rafinate./Getty Images

5.Rochia petrecută, cu sandale plate
Terminăm cu această ținută mai casual (dar nu mai puțin interesantă) pentru a rezolva codurile garderobei verii, intense, ce urmează. Rochia cu dungile sale verticale flatează optic silueta, iar fuziunea a două tonuri neutre oferă un efect sofisticat și fără efort. Experții au preferat sandalele plate pentru acel aspect confortabil și ușor, dar poți încerca și mocasini sau espadrile.

Combină rochia cu sandale fără toc pentru o zi în care ai mult de mers pe jos./Getty Images
Oana Duțu
Oana Duțuhttp://canal33.ro
Absolventă U.N.A.T.C, secția actorie este un insider al industriei filmului, teatrului, publicităţii şi evenimentelor. Din 2019 realizează şi prezintă emisiunea ,,Despre Filme” la Canal 33 HD, este editor de modă şi lifestyle al siteului www.canal33.ro şi realizatoarea rubricii „Despre stil”.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments