1.2 C
București
duminică, 10 decembrie, 2023
Google search engine
StiriInternRomânia înlocuiește vechile elicoptere rusești cu celebrele BlackHawk

România înlocuiește vechile elicoptere rusești cu celebrele BlackHawk

România a intrat recent în posesia celui dintâi elicopter de tip BlackHawk, care va fi folosit în diverse misiuni de urgență. Coincidența a făcut ca cel dintâi aparat să fie predate autorităților române exact în weekendul de Black Friday.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, elicopterul se află garat la Inspectoratul General de Aviație, iar până la 31 decembrie i se vor alătura alte șase aparate similare.

Primele trei vor ajunge cel mai probabil la finele săptămânii viitoare, iar celelalte, până la sfârșitul anului.

Cel dintâti elicopter modern e pregătit să-și arate performanțele de care e capabil / Sursă foto: DSU

Unul dintre aceste aparate de zbor performante se va afla la dispoziția Poliției Române.

Aparatele de acest tip au fost achiziționate de către Inspectoratul General al Aviației Române pentru prețul de peste 170 de milioane de euro. De precizat că 85% din sumă a fost acoperită cu ajutorul unor fonduri europene. Trei aparate vor fi utilizate în operațiuni maritime de salvare, iar tot atâtea, în incidente ce necesită intervenții de urgență pe uscat.

Noile elicoptere, ce au fost produse la uzina firmei americane Lockheed Martin din Polonia, le vor înlocui pe cele vechi de fabricație rusească, a căror mentenanță nu mai poate fi asigurată de ceva vreme, în condițiile răcirii relațiilor dintre România și Rusia.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments