37.8 C
București
joi, 20 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternSpectacol de balet de neuitat, la „Teatrul Național”, inspirat de celebrul Leonard...

Spectacol de balet de neuitat, la „Teatrul Național”, inspirat de celebrul Leonard Cohen!

Melomanii și iubitorii baletului din România vor avea parte pe 16 și 17 noiembrie de o întâlnire de neuitat cu compania de dans Ballets Jazz Montréal, cea care va sosi pentru prima dată în România, cu ocazia celei de-a XXIV-a ediție a Întâlnirilor JTI.

Compania canadiană va oferi două reprezentații ale spectacolului „Dance Me”, care vor fi prezentate pe 16 și 17 noiembrie, de ora 19:30, fiecare, pe scena Teatrului Național București.

„Dance Me” este inspirată de activitatea bogată și profundă a poetului, artistului și compozitorului din Montréal, Leonard Cohen, fiind și un omagiu special adus renumitului artist.

Un nou spectacol cultural de excepție, la București, din seria celor propuse de JTI, de data asta cu ajutorul unei trupe de balet din Montréal / Sursă foto: JTI

Trei coregrafi cu trăsături și personalități complementare, Andonis Foniadakis, Annabelle Lopez Ochoa și Ihsan Rustem, au creat prin acest show un univers intens și profund. Regia artistică este semnată de Louis Robitaille, iar dramaturgia este realizată de Éric Jean.

Spectacolul e unul în care dansul, muzica, luminile, scenografia și videografia se reunesc într-un spectacol absolut de neuitat, motiv pentru care celor de la „Ballets Jazz” Montréal li s-au acordat drepturi de exclusivitate pe cinci ani.

Gilda Lazăr, director Corporate Affairs și Comunicare JTI România, Moldova și Bulgaria

„Compania JTI aniversează în 2023 30 de ani, o istorie care este parte din ceea ce s-a întâmplat bun în România după 1990. Suntem mândri că am reușit să organizăm neîntrerupt, din anul 2000, un eveniment de talia Întâlnirilor JTI. Nu a fost ușor, de-a lungul timpului, ca împreună cu echipa noastră de colaboratori, Valerian Mareș și Silvia Ghiață, să menținem standarde foarte înalte și să aducem în România trupe celebre sau spectacole prezentate în premieră în țara noastră. Dar bucuria cu care publicul așteaptă un nou spectacol, aplauzele în picioare timp de minute întregi, sălile neîncăpătoare pentru publicul din ce în ce mai numeros de la an la an, arată că facem ceea ce trebuie și că e bine să continuăm”, a declarat pe marginea acestui nou proiect cultural, Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs și Comunicare JTI România, Moldova și Bulgaria.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments