10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
DiverseSalvatorii speologi, la ora antrenamentelor foarte dure!

Salvatorii speologi, la ora antrenamentelor foarte dure!

Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov a organizat recent un exercițiu de salvare din peșteră. Exercițiul a fost pus în practică pe 25 noiembrie sub coordonarea Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Dâmbovița și a avut loc în zona Brătei, parte a masivului Bucegi.

Scenariul exercițiului a simulat un accident produs la o adâncime de 70 de metri, ceea ce a necesitat intervenția a 20 de salvatori speologi. Împărțiți în patru echipe, fiecare cu anume responsabilități în instalarea sistemelor de corzi utilizate pentru extragerea unei victime, cei 20 de salvatori speologi au dat repede măsura specializării și profesionalismului de care se bucură în ochii celorlalți.  

Astfel, printr-o excelentă muncă în echipă, ei au reușit să aducă la suprafață victima într-un timp record, de doar 35 de minute.

Echipele de salvatori speologi depun multe eforturi pentru a fi mereu în formă / Sursă foto: salvaspero.ro

Organizatorii exercițiului de simulare au subliniat că asemenea practici sunt esențiale în vederea omogenizarea echipelor de salvare și pentru îmbunătățirea deprinderilor tehnice ale membrilor Salvaspeo, existând astfel o continuitate în pregătirea salvatorilor în încercarea lor de a face față oricăror situații de urgență în mediul speologic, atât de provocator de multe ori.

Activitatea Salvaspeo este integrată cu dispeceratul de alertare 112 și cu instituțiile cu atribuțiuni în protecția civilă coordonate de Guvernul României prin Dispeceratul pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments