7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternSămânță de scandal în coaliție! Mihai Tudose dă de pământ cu președintele...

Sămânță de scandal în coaliție! Mihai Tudose dă de pământ cu președintele PNL,  Nicolae Ciucă

Într-un interviu acordat reporterilor de la Prima News zilele trecute, europarlamentarul PSD Mihai Tudose spune despre actualul președinte al liberalilor că nu este făcut pentru politică și că Nicolae Ciucă va fi înlăturat de la șefia PNL, dacă  partidul pe care acesta îl conduce  va face scor mic la alegerile europarlamentare.

Președintele PNL a ajuns ciuca bătăilor de joc din partea unor lideri ai PSD.

Într-un interviu acordat Prima News la început de an, unul dintre cei mai importanți lideri ai PSD, fostul premier Mihai Tudose a declarat, referindu-se la președintele liberalilor, că nu prea ar avea ce să caute în viața politică. ”Nu-i din filmul ăsta”, a spus Tudose despre liderul partenerilor de coaliție.

Mai mult decât atât, contrar zvonurilor de pe holurile Parlamentului, conform cărora între PSD și PNL s-ar ticlui o înțelegere, astfel încât Ciucă să ajungă la Cotroceni și Marcel Ciolacu să rămână premier, Tudose vine și spune că nu îl vede pe liderul liberal drept candidat la alegerile prezidențiale. Ba chiar, susține Mihai Tudose, Nicolae Ciucă s-ar putea să se trezească fără funcția din partid.  ”Dacă PNL iese prost la alegerile europarlamentare, domnul Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL, hai să fim serioşi”, a spus europarlamentarul PSD, în interviul acordat Prima News.

Mihai Tudose a băgat zâzanie între președinții PSD și PNL.

Și de parcă nu era de ajuns, Mihai Tudose a mai făcut o declarație care cu siguranță va provoca discuții aprinse, atât în tabăra liberalilor, dar și în propriul partid, la PSD. Acesta a spus, referindu-se la fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, ca și Tudose, că este respectat ca și politician în Parlamentul European și că este una dintre persoanele cu care se consultă des, în interes de serviciu.

”Să ştiţi că este respectat. Domnul preşedinte Traian Băsescu, cu bune, cu rele, este un tip foarte bine informat şi un tip deştept … Da, beau o cafea cu el, chiar dacă, politic, am fost adversari, chiar duşmani. Acolo suntem români şi dacă îl suni să-i explici: ”Avem o problemă la un vot, dumneavoastră ce ziceţi, n-ar fi bine să…”, domnul Traian Băsescu răspunde la telefon şi are argumente pro sau contra. E un tip care şi el sună. L-am auzit vorbind. Nu vorbeşte aiurea, nu ia cuvântul să se trezească în drum”, a spus Mihai Tudose despre Traian Băsescu.

Declarațiile lui Tudose riscă să arunce coaliția în aer, sau cel puțin discuțiile dintre PSD și PNL despre o posibilă colaborare la alegeri, fostul premier putând fi considerat printre primii trei lideri ai partidului social-democrat, alături de președintele Marcel Ciolacu și de Sorin Grindeanu.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments