7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseSezonul estival 2024 se anunță deja a fi unul de excepție. Mamaia,...

Sezonul estival 2024 se anunță deja a fi unul de excepție. Mamaia, Nisipurile de Aur, Thassos și Kușadasi sunt cele mai căutate destinații

Sezonul estival 2024 va aduce pentru litoralurile românesc și bulgăresc, dar și pentru cel din Grecia și Turcia, reduceri early booking de până la 30%, avansuri mici de 20 – 30% și o diferență de 70 – 80% cu 14 zile înainte de intrarea la cazare.

Așa sună prinicplale concluzii ale agențiilor române de turism, care înclină să creadcă că 2024 are șanse mari să egaleze sau chiar să depășească veniturile lui 2019, considerat „anul de aur” al turismului înainte de perioada pandemică.

Potrivit IRI Travel si agențiilor partenere din toată țara cele mai populare stațiuni și regiuni geografice ce vor fi căutate de români în această vară vor fi sunt Nisipurile de Aur, din Bulgaria, Mamaia, de la noi, Thassos, din Grecia și Kușadasi, ultima din Turcia.

În acest an, turiștii românii vor putea beneficia de reduceri maxime de early booking, fără a riscă mai nimic, întrucât avansul este rambursabil. Efortul financiar al acestora va fi minim întrucât în cazul vacanțelor antamate la IRI Travel vor achita diferența de bani în cazul vacanțelor de vară abia peste 6-7 luni.

Topul țărilor și respectiv al stațiunilor pentru sezonul estival 2024 ar putea următorul:

1. Bulgaria: Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, Obzor

2. România: Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Jupiter

3. Grecia: Thassos, Halkidiki, Riviera Olimpului

4. Turcia: Kușadasi, Bodrum, Antalya

Marea majoritate a turiștilor români înclină să aleagă hoteluri de la trei stele în sus, în Bulgaria optând în special pentru servicii all-inclusive, dar cu o tendință în creștere în acest sens și în țara noastră. Cele mai solicitate sunt, la ora actuală, pe ambele litoraluri, hotelurile de trei și patru stele, ambele categorii cu o pondere de 50% din total, urmate de hotelurile de cinci stele, cu o pondere de 40%.

Lucian Bădîrcea crede cu tărie că 2024 va fi cel puțin egalul lui 2019 în materie de „explozie” a numărului de turiști români

Creșterea estimată în 2024 față de 2023, pe baza rezervărilor de până în prezent, este de 50%.

„Am sesizat anumite tendințe noi în ceea ce privește preferințele turiștilor români pentru sezonul estival 2024. Mulți turiști preferă vacanțe mai scurte, de 3-5 nopți, dar rezervă mai multe vacanțe în același an. Este îmbucurătoare orientarea spre hoteluri cu servicii superioare de 4-5 stele. De asemenea, foarte căutate sunt minivacanțele pentru zilele libere naționale, chiar dacă acestea nu sunt neapărat în sezonul de vară. Împreună cu agențiile de turism partenere, ne străduim să oferim, permanent, cele mai bune și eficiente opțiuni pentru vacanțele românilor”, susține Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments