10.8 C
București
duminică, 3 martie, 2024
Google search engine
StiriInternSimona Halep ia în calcul retragerea din tenis, dacă nu dă lovitura...

Simona Halep ia în calcul retragerea din tenis, dacă nu dă lovitura la TAS

Simona Halep, cea mai bine cotată jucătoare de tenis din istoria României, ia în calcul să se retragă. La 32 de ani, împliniți la finele lunii septembrie, ea se află sub efectele unei decizii de suspendare din activitatea profesională, în urma unor acuze de dopaj apărute în toamna anului trecut.

Simona Halep a recunoscut pentru prima dată, în mod public, că dacă nu va reuși scăderea perioadei de suspendare, care se ridică la patru ani în prezent, atunci ia în calcul să se retragă din acest activitate.

Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil va fi finalul carierei mele, a spus Simona Halep, potrivit postului de televiziune Euronews. 

Ea nu a mai intrat în nicio competiție din luna septembrie 2022, ultimul meci oficial disputat fiind cel din primul tur la US Open, de anul trecut. La 29 august 2022, Simona Halep a fost învinsă, în mod surprinzător, de către jucătoarea ucraineană Daria Snigur cu 6-2, 0-6, 6-4.

În luna octombrie 2022 s-a făcut oficial anunțul suspendării ei pentru dopaj, iar în septembrie 2023, decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului a fost aceea de a o suspenda patru ani din circuit.

Ea a făcut ulterior apel la Tribunalul Sportiv Internațional, audierea fiind programată pentru perioada 7-9 februarie 2024. Dacă nu va reuși să schimbe în mod semnificativ prima decizie, atunci finalul va fi cel anunțat deja, inclusiv și de către jucătoare.

Simona Halep, care a decis să se stabilească mai nou în Franța, a reușit să câștige în cei aproape zece ani de carieră la vârf, circa 40 de milioane de dolari americani, dar și 24 de trofee importante, dintre care două de Grand Slem, câte unul la Paris și la Londra.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments