12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriIntern„Succesul unui serviciu de informații depinde de omul politic”. Președintele preferat al...

„Succesul unui serviciu de informații depinde de omul politic”. Președintele preferat al lui Silviu Predoiu

Cu anul electoral la ușă, când perspectivele alegerii unui nou președinte dau dureri de cap românilor, fostul director al Serviciului de Informații Externe (SIE) oferă un criteriu de care să ținem cont în 2024: dibăcia noului lider în a gestiona informațiile valoroase, mai ales în contextul războiului ruso-ucrainean.
Fostul director interimar al SIE, Silviu Predoiu, a devoalat în emisiunea „Interviuri de 5 stele”, cu Alexandru Răducanu pe post de gazdă, ce se ascunde în spatele unui serviciu de informații.

General (r) Silviu Predoiu, fost Prim-Adjunct al Directorului și Director Interimar Serviciul de Informații Externe, chiar dacă a precizat că SIE nu dă note liderului politic, ci doar constată activitatea acestuia, a declarat: „Am lucrat cu trei președinți, evident Băsescu înțelegea exact ce înseamnă informația, care este valoarea ei și cum trebuie să o valorifice”.

Generalul a mai punctat și modul în care se raportează publicul larg la activitatea SIE: „Serviciul își poate face treaba bine, însă dacă politicianul nu știe, sau alege să nu foloseaască informația, va fi un eșec. Doar după un număr de ani se va afla dacă politicianul nu și-a făcut datoria”.

În acest moment, bugetele SIE și SRI au fost suplimentate de Guvern, alocându-se 5 milioane de lei în plus Serviciului de Informații Externe, pentru capitolul „Ordine Publică și Siguranță Națională”.

Înainte de această creștere, Silviu Predoiu a comparat bugetul SIE cu un kilometru de autostradă.

Ce răspuns a avut Generalul când a fost întrebat de intrarea militarilor în politică:

Cei care doresc să urmărească integral declarațiile lui Silviu Predoiu și dialogul purtat cu Alexandru Răducanu la Canal 33 o pot face aici.

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments