1.2 C
București
duminică, 10 decembrie, 2023
Google search engine
EVENIMENTTârgul de Crăciun din București va fi deschis vizitatorilor în perioada 30...

Târgul de Crăciun din București va fi deschis vizitatorilor în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie

Deși în anii trecuți magia sărbătorilor a cam lipsit din Capitală, anul acesta edilii vor să organizeze ca la carte, în Piața Constituției, cel mai mare târg dedicat sărbătorilor de iarnă din București. Marea deschidere va avea loc în seara zilei de 30 noiembrie, atunci când primarul general al Capitalei, Nicușor Dan va aprinde și iluminatul festiv. De menționat că intrarea este liberă.

 În centrul atenției va fi un brad înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină și împodobit cu tot felul de decorațiuni și de luminițe.  

Organizatorii spun că au pregătit mai multe zone tematice. Astfel, va exista un Târg de meșteșug, creație și produse culinare autohtone, unde, peste 130 de căsuțe vor găzdui meșteșugari din toate zonele țării, creatori autentici și producători locali. Nu vor lipsi de la târg globurile pictate manual, coronițele împletite, decorațiunile și ornamentele specifice, icoane și obiecte din lemn, ii și costume tradiționale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe și cosmetice naturale, dar nici cozonacii, prăjiturile și ciocolata de casă, turta dulce sau acadele.

Bradul de Crăciun și căsuțele cu dulciuri vor fi atracțiile principale aleTârgului de Crăciun din București.Sursa foto: pmb.ro

Cum era și normal, de la eveniment nu putea lipsi muzica. În încercarea de a fi pe placul tuturor, Târgul de Crăciun din București va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În prima dintre acestea, considerată zona tradițională, publicul va putea asculta colinde interpretate de coruri și grupuri de copii, recitaluri ale artiștilor instrumentiști, dar și ansambluri ale minorităților și comunităților naționale, iar cea de-a doua zonă va fi animată de mixurile unor DJ, pe ritmurile celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă. În plus, în zilele de weekend și în zilele de 30 noiembrie, de Ziua Națională a României – 1 Decembrie, de Sfântul Nicolae, în seara de Ajun și cele două zile de Crăciun, vor fi susținute mai multe concerte, de către ansambluri, artiști de renume, sau trupe cunoscute.

De la Târg nu putea lipsi Casa lui Moș Crăciun cu o suprafață de peste 100 de metri pătrați, decorată și pictată manual. Aici, începând cu data de 15 decembrie Moșul îi va aștepta pe cei mici pentru a-i spune o poezie și, desigur, a-i cere cadoul mult visat.

Caruselul, luat cu asalt de cei mici și în anii trecuți. Sursa foto:pmb.ro

Organizatorii au pregătit un carusel, dar și o  roată panoramică, de unde vizitatorii vor avea o perspectivă unică asupra evenimentului și a orașului, aceștia putând admira, de la înălțime, luminile de sărbătoare, căsuțele ornate festiv și spectaculosul Brad de Crăciun, decorat cu stele aurii, ghirlande și mii de globuri.

Nu vor lipsi mascotele și nici artiștii animatori pe picioroange, îmbrăcați în costume fascinante, care vor interacționa și se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor veselia specifica sărbătorii.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments