8.5 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternTentativă de furt de electorat în coaliție! PSD acuză că liberalii...

Tentativă de furt de electorat în coaliție! PSD acuză că liberalii au lipit materiale de propagandă pe cupoanele de pensie

PNL le dă la gioale amicilor din PSD unde îi doare mai tare! Liberalii ar fi capsat materiale de propagandă politică la cupoanele de pensii distribuite în prima lună din 2024.

PSD și PNL se bat pe ceva ce nu prea există: o mărire iluzorie a pensiilor, care abia acoperă inflația este revendicată politic de ambele partide.

PSD a transmis astăzi o solicitare reprezentanților Poștei Române și ai Casei Naționale de Pensii Publice cu privire la „serviciul special de capsare” a materialelor de propagandă politică de taloanele de pensii distribuite pensionarilor.

Celor două entități publice li s-a cerut să precizeze dacă un astfel de serviciu este legal, având în vedere că e vorba de documente emise de autoritățile statului român, asociate în mod direct cu propaganda unui partid politic.

De asemenea, s-a solicitat conducerii Companiei Naționale „Poșta Română” să precizeze care este tariful perceput pentru acest „serviciu suplimentar de capsare” prestat de angajații companiei (pe lângă serviciul de distribuire) și dacă partidul beneficiar a achitat distinct suma corespunzătoare.

„PSD solicită șefilor Poștei Române și Casei Naționale de Pensii Publice să se abțină să-și depășească atribuțiile legale pe care le au în exercitarea funcției. Acordarea unor foloase necuvenite unui partid politic este sancționată de lege.

În plus, astfel de decizii aflate la limita legii sau dincolo de ea nu se justifică nici măcar din punct de vedere electoral, pentru că pensionarii nu au uitat că partidul ale cărui pliante au fost capsate de talonul de pensii a înghețat punctul de pensie în 2021, s-a opus cu insistență aplicării calendarului de creștere a pensiilor din Legea 127/2019, iar mai recent a contestat propunerea PSD de majorare și de recalculare a pensiilor, susținând că nu ar fi bani pentru astfel de măsuri necesare pentru creșterea nivelului de trai al pensionarilor”.

Deocamdată reprezentanții PNL nu au răspuns acuzelor aduse de partenerii din coaliție, dar se pare că se ascut săbiile și lupta în campania electorală va fi fără menajamente. Ca urmare, este posibil ca cele două mari partide să nu mai bată palma pentru „Ciucă președinte-Ciolacu premier” și nici pentru comasarea alegerilor locale cu cele prezidențiale, așa după cum se tot vehiculează prin presă.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments