20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriTragedie în Iran: președintele și ministrul de Externe, decedați într-un accident de...

Tragedie în Iran: președintele și ministrul de Externe, decedați într-un accident de elicopter

Într-o întorsătură tragică a evenimentelor, președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul de externe, Hossein Amirabdollahian, au fost găsiți morți la locul unui accident de elicopter în nord-vestul țării. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 19 mai în provincia East Azerbaijan, într-o regiune montană și învăluită de ceață, complicând căutările care au durat câteva ore.

Potrivit rapoartelor de la televiziunea de stat iraniană, nu există încă informații clare privind cauza prăbușirii elicopterului. Alături de președinte și de ministrul de externe, în elicopter se aflau și guvernatorul provinciei East Azerbaijan, alți oficiali și bodyguarzi.

Agenția iraniană de știri de stat IRNA a confirmat decesele, adăugând că echipele de salvare au întâmpinat dificultăți în localizarea epavei din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

play-sharp-fill

Acest incident reprezintă o pierdere importantă pentru Iran, lăsând un gol în conducerea țării. Ebrahim Raisi, ales președinte în 2021, și Hossein Amirabdollahian, cunoscut pentru eforturile sale diplomatice pe scena internațională, vor fi greu de înlocuit, după cum susține presa iraniană, și profund regretati de către poporul iranian și comunitatea internațională.

Investigațiile sunt în curs pentru a stabili cauzele exacte ale prăbușirii, iar autoritățile iraniene au promis transparență în raportarea concluziilor anchetei.

Comunitatea internațională și-a exprimat deja condoleanțele pentru familiile victimelor și pentru poporul iranian în urma acestei tragedii.

Rareș Mustață
Rareș Mustațăhttp://canal33.ro
Rareș Mustață este un tânăr student la jurnalism și în prezent lucrează pentru redacția televiziunii Canal 33. El este plin de pasiune pentru subiectele incitante și pline de adrenalina. Cu un ochi talentat pentru fotografie și filmare, el caută să surprindă și să împărtășească povestiri puternice și captivante.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments