9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
Mai MulteComunicate de presaViorica Pintilie invită publicul la concertul „The Magic of Christmas“ – luni,...

Viorica Pintilie invită publicul la concertul „The Magic of Christmas“ – luni, 11 decembrie 2023, Teatrul Apollo111

Viorica Pintilie invită publicul luni, 11 decembrie 2023, de la ora 19:00, la Teatrul Apollo111 (Palatul Universul), la un concert de Crăciun cu cele mai frumoase melodii de sezon și cântece de pe albumul propriu – „Christmas time is here”. Biletele sunt disponibile pe eventbook.ro.

Acesta este al șaselea concert de Crăciun pentru Viorica Pintilie, anterioarele fiind suținute la Cinema Pro, odată cu lansarea albumului „Christmas time is here”, Teatrul Național din București, Teatrul Excelsior, Sensio Living și Sala Radio.

Foto Concert Viorica Pintilie

Formula artistică din acest an va fi compusă din Viorica Pintilie – voce, Johnny Bica – pian, Ciprian Pop – chitară, Alex Mike – contrabas, Andrei Paraschiv – tobe și Claudiu Farcaș – saxofon. Invitat: New Vegas Show. În program se vor regăsi melodii precum „Winter Wonderland”, „Santa Claus is coming to town” și „Have yourself a merry little Christmas”.

Invit publicul meu să fim împreună la final de an, într-un concert în care vom crea magia sărbătorilor de iarnă și a Crăciunului care se apropie. Finalul de an este un prilej să petrecem timp cu familia și prietenii apropiați, să reflectăm la momentele anului care se încheie și să ne gândim la dorințele și planurile celui care urmează. În aceste concerte de Crăciun am adus în fața publicului, de-a lungul timpului, formule artistice și repertorii diverse și am creat decoruri care au completat în mod fericit atmosfera festivă a unui concert tematic. Și în acest an, am invitat alături de mine colegi cu care colaborez de mult timp, concertul de Crăciun fiind și pentru noi o sărbătoare în familia muzicală pe care o formăm. Vă invit să vă bucurați și de albumul meu, Christmas time is here, care va fi disponibil în seara concertului și se poate găsi și în librării – a declarat Viorica Pintilie.

Viorica Pintilie , absolventă a Şcolii de Muzică din Chişinău şi a unui curs master la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Viorica a ales jazzul, domeniu muzical în care se regăseşte cel mai bine.

fto concert Vorica Pintilie

Cu glasul său deosebit de melodios, modulat uneori în tonuri grave şi alteori în tente catifelate, artista a abordat cu dezinvoltură şi studioul de înregistrări, ca protagonistă a unor reuşite albume discografice: „Stories of a Heart” (2017) şi „Christmas Time Is Here” (2017). Pe albumul de Crăciun, vocea Vioricăi Pintilie a fost acompaniată de un big band din care au făcut parte colegii ce i-au fost alături la primul album, de un quartet de coarde şi un grup de suflători, dar și de Virgil Ianțu, la duetul pentru melodia „Baby it’s cold outside”.

Foto coccert Viorica Pintilie

Despre instrumentiști:

Cu o vastă experiență în domeniul concertistic și un riguros fundament în muzica clasică și jazz, pianistul Johnny Bica își urmează pasiunea pentru jazz și improvizație, absolvind studiile de masterat și doctorat din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Ciprian Pop este o personalitate muzicală prolifică – chitarist, pedagog, compozitor și aranjor.

A urmat cursurile Școlii de Muzică din Bistrița, Liceul de Muzica „Tudor Jarda”, Universitatea Națională de Muzică din București – Facultatea de Compoziție Muzicală, Secția Jazz-chitară, sub îndrumarea profesorului Mircea Tiberian, fondatorul și coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti.

A urmat studiile universitare ale masterului de Muzica și Cultură Pop – secția Jazz.

Alex Mike a absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, la secția de contrabas clasic. A participat la Festivalul Internațional „Eurorchestries” din Franța, în postura de contrabasist solist.

A facut parte din programul Erasmus+ fiind student al Universității Naționale de Muzică din București, la secția de compoziție Jazz – contrabas și chitară bass.

Andrei Paraschiv este un tânăr muzician, absolvent al studiilor de masterat din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, cu o experiență muzicală amplă. Este un toboșar versatil, care performează alături de muzicieni importanți ai scenei de jazz și alte genuri muzicale.

Claudiu Farcaș a început să cânte la saxofon la vârsta de 17 ani, trecând prin mai multe instrumente precum vioara, blockflute și clarinet, până când și-a dat seama că saxofonul este instrumentul pe care dorește să continue. A urmat Facultatea de Muzică „George Enescu” din Iași.

New Vegas este un two-man show cu experiență pe scena jazz/swing din România, format din doi soliști profesioniști de excepție – Petru Călinescu și Maximilian Muntean –, ambii având o dragoste autentică pentru repertoriul „Great American Songbook”

Petru Călinescu a absolvit LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), sub îndrumarea lui Sir Paul McCartney, iar Maximilian Muntean a urmat cursurile Școlii de Artă din București și este fost participant la Eurovision și Vocea României.

Concert The Magic of Cristmas

Biletele se pot cumpăra online, pe eventbook.ro.

Partener: enRose

Parteneri Media: Radio România Cultural, Zile și Nopți, ZiarulMetropolis.ro, IQAds.ro, Flawless.ro, CARIERE, Palindrom.eu

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments