18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternLidia Buble are un aliment preferat care îi face rău: "În 5...

Lidia Buble are un aliment preferat care îi face rău: “În 5 minute o să am limba cât casa și o să mă irit maxim”

Lidia Buble a mărturisit că este pofticioasă din fire și, deși există un aliment care îi face rău, nu poate renunța nici în ruptul capului la el, chiar dacă la câteva minute distanță încep să apară primele simptome alergice.

“Deși am intoleranță la fistic stiți că în 5 minute o să am limba cât casa și o să mă irit maxim, dar merită”, a mărturisit Lidia Buble.

Declarația îndrăgitei cântărețe ne face să ne gândim la cât de gravă este intoleranța la fistic și dacă se merită într-adevăr consecințele.

lidia buble

Ce este intoleranța alimentară?

Intoleranța alimentară este o reacție adversă la consumul unui aliment. Ea nu este o reacție alergică, dar poate provoca simptome similare.

Există multe tipuri de intoleranțe alimentare, iar cele mai frecvente sunt intoleranța la lactoză, intoleranța la gluten și intoleranța la fructoza.

La ce riscuri se expune Lidia Buble?

Alergia la fistic poate provoca o gamă variată de simptome, care pot varia în intensitate de la ușoare până la severe. Simptomele pot apărea la scurt timp după ce o persoană consumă fistic sau poate dura ceva timp până să se manifeste o reacție alergică. Iată câteva dintre simptomele comune ale alergiei la fistic:

Prurit și umflături

Mâncărimea în gură sau în jurul gurii, precum și umflarea limbii sau a feței pot apărea ca parte a unei reacții alergice.

Erupții cutanate

Pot apărea erupții cutanate, roșeață și urticarie pe piele.

Probleme respiratorii

Alergia la fistic poate duce la simptome respiratorii, cum ar fi tusea, strănutul, congestia nazală, dificultăți în respirație sau senzație de apăsare în piept.

Greață și vărsături

Unele persoane pot experimenta greață și vărsături ca parte a reacției alergice.

Durere abdominală

Pot apărea dureri abdominale, crampe sau disconfort.

Anafilaxie

În cazurile severe, alergia la fistic poate provoca o reacție anafilactică, o reacție alergică gravă care necesită asistență medicală de urgență. Simptomele anafilaxiei pot include umflarea bruscă a feței, dificultăți severe în respirație, scăderea tensiunii arteriale și pierderea conștienței.

Când o persoană are intoleranță la fistic, consumul acestui aliment poate să provoace simptome neplăcute. Intoleranța alimentară la fistic poate fi cauzată de incapacitatea sistemului digestiv de a descompune sau de a absorbi anumite substanțe din fistic.

De aceea, consultul la un medic specialist în alergii și intoleranțe alimentare pentru a obține un diagnostic adecvat și pentru a primi recomandări privind gestionarea condiției tale. În general, în cazul intoleranțelor alimentare, evitarea alimentelor care provoacă simptome este cea mai comună recomandare.

Din fericire, Lidia Buble ține sub control alergia la fistic, iar simptomele nu sunt dintre cele mai grave.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments